Paleoystävällistä elämää

tiistai 28. toukokuuta 2019

Hämähäkkisuonet ja mitä niille on tehtävissä

Takana on ihana keväinen päivä ja edessä jälleen aika, milloin katse kääntyy omiin sääriin. Ihailen ja hiukan kadehdinkin ihmisiä, joilla on kaunis tasainen iho. Punaisten pisteitten ja naarmujen ja mustelmien lisäksi kuulun siihen naisryhmään, jonka kananihoa muistuttavalle hipiälle ilmestyy hämähäkkisuonia.

Hämähäkkisuonia kutsutaan joskus myös katkenneiksi verisuoniksi. Hämähäkkisuonet johtuvat ennen kaikkea perinnöllisistä ja hormonaalisista tekijöistä. Toki itsestään selvä kuvio liittyen ylipainoon, liikkumattomuuteen, verenpaineeseen, ruokavalioon ja ikääntymiseen vaikuttaa yhtä lailla.
  
Hämähäkkiluomet ovat pieniä punaisia tai sinertäviä ihon alla näkyviä verisuonia.  Tyypillisesti ne ilmaantuvat kasvoihin, reisiin, pohkeisiin ja nilkkoihin. Hämähäkkisuonet kuten myös suonikohjut liittyvät verisuonien ja verenkiertoa säätelevien läppien heikentyneeseen rakenteeseen. 
 
Ei-toivottuja verisuonimuutoksia hoidetaan lääkäriasemilla ruiskuttamalla niihin glyserolia, joka tuhoaa vahingoittuneet suonen tai vaihtoehtoisesti käyttää laseria samaan tarkoitukseen. Toipumisajat ovat kuitenkin suhteellisen pitkiä, joten tässä vaiheessa kevättä järeät hoidot kannattaa unohtaa. Lisäksi tulos on harvoin pysyvä.Hakusanalla spider veins löytyy paljon sivustoja, missä neuvotaan miten hämähäkkiverisuonia voi koettaa lähteä hoitamaan. Seurailen jonkin verran muutenkin Dr Mercolan ja Dr Axen kirjoituksia. Molemmat ja erityisesti Dr Axe puhuvat paljon eteeristen öljyjen hyödyistä. Yksi eteeristen öljyjen ominaisuus on verenkierron parantaminen ja tulehduksen hillitseminen. Yhdistettynä oikeanlaiseen ruokavalioon tuloksia hämähäkkisuonten osalta pitäisi syntyä muutamissa kuukausissa. Hämähäkkisuonia voi hoitaa useammallakin öljyllä. Ainakin sypressi-, greipinsiemen., laventeli- ja rosmariiniöljyn pitäisi sopia tähän tarkoitukseen. 

Lisäravinteista mainitaan hevoskastanja ja E-vitamiini. Myös K-vitamiinista kerrotaan olevan hyötyä verisuoniterveyden edistäjänä. Ruokavaliossa perusasiat vaikuttavat aina, mutta lisäksi kannattaa vielä erityisesti huolehtia riittävästä kuidun saannista ja nesteytyksestä, sekä välttää kofeiinia ja alkoholia.

Valittu hoitoprotokolla:

  • 2 krt päivässä muutama tippa Frantsilan eteeristä sypressiöljyä hieroen suoraan hoidettavalle alueelle.
  • Lisäravinteena hevoskastanjauute, purasruohoöljy, C-vitamiini ja K-vitamiini.
  • Lisää (sitruuna) vettä.
  • Selvästi vähemmän kahvia.
  • Joka päivä siemennäkkäriä, kookospuuroa tai muuta extrakuitua.
  • Joka päivä luulientä ja marjoja (kokonaisena tai jauheena)
  • Kollgeenijauhetta
  • Jalkojen nosto ylös useamman kerran päivässä
Tavoite:

Kesä hameessa hyvillä mielin ilman sukkahousuja.

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Custom Post Signature

Custom Post  Signature